Annons

Projekt för renare å får miljöpris

Kommunens arbete med Tullstorpsån har blivit utsett till årets miljösatsning av länsstyrelsen i Skåne.
Trelleborg • Publicerad 12 april 2010
Foto: 

TRELLEBORG. Priset kommer att delas ut i samband med landsbygdskonferensen "Livet på landet" i Hässleholm på torsdag. Där är Tullstorpsåprojektet även nominerat till priset som bästa leaderprojekt. Leaderprojekten har som syfte att utveckla landsbygden.

– Tullstorpsåprojektet är unikt i och med att så många markägare engagerar sig. Och det är ett viktigt projekt i ett ömtåligt område med stort näringsläckage, säger Catharina Hellström Engström, som arbetar med Leader på länsstyrelsen i Skåne.

Annons

Johnny Carlsson, som är projektledare för Tullstorpsåprojektet, är glad över priset och nomineringen. På torsdag åker han själv upp till Hässleholm för att närvara på konferensen och ta emot priset. Han berättar att Tullstorpsåprojektet, som bland annat syftar till att göra ån slingrigare och skapa våtmarker, fortskrider som planerat.

– Vi avslutar arbetet med en del våtmarker samtidigt som vi påbörjar nya. Och så har vi börjat projektera för arbetet med den andra sträckningen av ån, från Jordberga till Grönby.

Catharina Hellström Engström är imponerad över Johnny Carlssons arbete med att få hundra markägare med på båten.

–Det finns mycket värde i det här, inte bara för miljön utan även för markägarna, som får mycket kunskap, säger hon.

Martin Strandberg
Anderas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons