Annons

"Problemet med hemlöshet kan växa."

Att Trelleborg växer sig allt större och hyreslägenheterna blir färre kan ge stora problem med hemlöshet i framtiden, menar Gustaf Centervall (fp), vice ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2008

- Det fanns diskussioner om ett härbärge i Trelleborg. Men vi lade ner de planerna. Kommunen är så liten och uteliggare så få. Vi trodde också att uteliggare från Malmö skulle ta platserna, säger han.

Gustaf Centervall är nöjd med den service som finns i dag. Vårdboende Ripagatan hjälper till slussa ut bostadslösa människor. Och det skyddade boendet för kvinnor som finns i Trelleborg sedan några år hjälper kvinnor och barn på flykt undan misshandel i hemmet.

Annons

- Misshandlade kvinnor blir ofta per automatik bostadslösa när de lämnar sina män, säger Gustaf Centervall.

För akutfallen finns 24 timmarsmålet som ger tak över huvudet.

I och med att Trelleborg växer så fort befolkningsmässigt tror Gustaf Centervall att antalet hemlösa också kommer att växa.

Men den stora faran tror han är om hyreslägenheterna fortsätter att minska i antal. I dag ombildas allt fler till bostadsrätter.

- Detta oroar mig. Jag är rädd att hyreslägenheterna kan komma att försvinna i framtiden vilket gör det väldigt svårt för många människor. Problemet med hemlöshet kommer då att växa, säger han.

- Detta är en svår fråga. Att inte ha ett hem är kanske det värsta som kan drabba en människa.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons