Annons

Problem med trafiken vid Stavstensudde

Skånetrafiken fruktar en försämrad konkurrenskraft med busstrafiken på det nya bostadsområdet Stavstensudde väster om Trelleborg. Det framgår av bolagets yttrande om den fördjupade översiktsplanen för Trelleborg Väst.
Trelleborg • Publicerad 26 januari 2006

Skånetrafiken menar också att kostnadseffektivitet försämras om busslinje 1 inte ska gå längs Stavstensvägen och om bussgatan på Hallasvängen tas bort, som förslaget anger.

"Med dagens linjesträckning måste bussgatan vid Hallasvängen och längs Stavstensvägen vara kvar" menar Skånetrafiken i sitt yttrande.

Annons

Det blir också svårt att försörja Stavstensudde med busstrafik om den måste gå längs Stavstensvägen. Skånetrafiken ser också svårigheter för bussen att ta sig över E 6 till Stavstensudde från Stavstensvägen. Hållplatserna vid Bäckaskolan har mycket trafik, påpekar Skånetrafiken. Vid alternativet att E 6 ska ledas längs nuvarande Västra Ringvägen innebär det krav på planskildhet, enligt Skånetrafiken.

Skånetrafiken framhåller också att bolaget vill ha en dialog med kommunen om hur kollektivtrafiken i Trelleborg västra delar ska kunna utvecklas.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons