Annons

Problem med klotter och buskörning i hamnen

Minst två gånger i månaden använder sig folk av hamnens område till buskörning. Underhållschefen hoppas att ökad polisnärvaro ska ge effekt.
Trelleborg • Publicerad 27 januari 2014
En förstörd gräsmatta blev resultatet efter den senaste buskörningen på hamnens område.
En förstörd gräsmatta blev resultatet efter den senaste buskörningen på hamnens område.Foto: Foto: Sara Johari

I början av förra veckan upptäckte personal att någon kört sönder gräset vid det före detta däcklagret. Men det är inte första gången buskörare förstört hamnens ytor.

– Det händer minst två gånger i månaden. De är mest inne på asfalts- och grusytor. När de sladdar lämnar det spår som vi måste rätta till, säger Krister Jonsson, underhållschef på Trelleborgs hamn.

Annons

Förutom bilkörningen har det också varit problem med att någon målat graffiti inne på området.

– Det är inte så mycket folk i rörelse i hamnen under kvällar och helger. Så de tar väl sig dit för att de får vara i fred, säger Krister Jonsson.

Flera av händelserna har anmälts till polisen. Och Krister Jonsson tycker att polispatruller blivit mer synliga nere i hamnen.

– Jag får uppfattningen att de efter våra anmälningar kör en hel del här nere på kvällarna.

Maria Sällberg
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons