Annons

PRO satsar på aktivitet under solen

På onsdagen arrangerade PRO Västre Jär sin årliga midsommarfest. En solig tradition som för varje år lockar fler och fler deltagare.
Trelleborg • Publicerad 30 juni 2011
Thord Håkansson och Martin Härle stod för musiken när PRO Västre Jär ordnade midsommarfest. Föreningen engagerar 180 medlemmar.
Thord Håkansson och Martin Härle stod för musiken när PRO Västre Jär ordnade midsommarfest. Föreningen engagerar 180 medlemmar.Foto: Tomas Nyberg

På dragspel och gitarr underhåller Thord Håkansson och Martin Härle publiken som samlats vid Skegrie mölla. Solen skiner över sommargröna fält. Vinden fläktar svagt. I folksamlingen sitter Inger Nilsson, ordförande i PRO Västre Jär.

– Det är tredje året i rad som vi har den här festen veckan efter midsommar. Vädret har varit lika fint vid alla tre tillfällena. Det är fantastiskt, säger hon.

Annons

Och för varje år har festen blivit mer och mer populär. I år lockade den 95 deltagare.

– Här på festen har vi ett boklotteri och möllan är öppen så man kan titta på den. Vi är en väldigt aktiv förening, även om vi bara har funnits tre år. Vi satsar också mycket på att ha aktiviteter på sommaren, säger Inger Nilsson.

Föreningens profil är kultur, mångfald och hälsa. Därför står allt från resor till femkamp på programmet.

– Femkampen ska vi ha i juli i Albäcksskogen. Resorna går till olika mål. Vi ska till exempel åka och cykla på Rügen, säger Inger Nilsson.

Tove Sundén
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons