Annons

PRO kräver fortsatt service i Folkets hus

Trelleborg • Publicerad 22 september 2004

Ett hundratal underskrifter från PRO i Trelleborg är överlämnade till kommundirektören Rutger Persson.

Han har nu lämnat vidare resolutionen till den politiska kommunledningen med Egil Ahl (s) och Lars-Arne Christensson (m) i spetsen.

Annons

"Vi är en stor förening som samlar många medlemmar på möten och danser minst två gånger i månaden", skriver PRO, Pensionärernas riksorganisation, i Trelleborg i ett pressmeddelande. Kritiken framförs via dess ordförande Inger Nilsson.

Pensionärerna vill ha fortsatt service när de hyr hela eller delar av Folkets hus.

– Tidigare fanns det någon som bryggde kaffe och bredde mackor inför våra träffar där, en tjänst som vi förstås betalade för och som vi även fortsättningsvis är i behov av, förklarar Lasse Nilsson till Trelleborgs Allehanda.

Protesterna gäller bristen på vaktmästarens insats där och service vid de olika arrangemang som de organiserade pensionärerna har i lokalerna.

Sedan kommunen övertog Folkets hus och park, från stiftelsen som drev verksamheten, har det dock skett en del förändringar. Serveringen har till exempel tagits bort. Enligt honom blev det en sämre höstupptakt i år än tidigare terminsstarter.

– Vi vill inget hellre än att det fungerar precis som tidigare. Blir det ingen förbättning kommer vi att göra oss hörda på nyt.t. Var så säker, säger Lasse Nilsson.

Föreningen består i dag av 1562 medlemmar i Trelleborgssektionen. Ungefär ett 80-tal brukar komma på dansträffarna, men det händer också att en del evenemang lockar uppemot 280 besökare. Det är sammanlagt 1 562 medlemmar anslutna till PRO i Trelleborg.

Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons