Annons

PRO försiktigt positiva till maxtaxan

Annie-May Ohlin, ordförande PRO:s lokala samorganisation med fyra pensionärsföreningar i kommunen, ser positivt på den nya maxtaxan inom äldreomsorgen.
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2002

Men hon är samtidigt lite avvaktande. - Det är svårt att säga något om maxtaxan inom äldreomsorgen förrän vi kan se vilka effekter den ger, säger hon. Annie-May Ohlin har träffat flera medlemmar som har upplevt det krångligt att sätta sig in i det nya systemet, men säger att det hon själv har läst om det verkar positivt. - Jag tycker förstås att det är bra att det satsas på de pensionärer som har det sämre ställt, säger hon. Från och med i måndags gäller maxtaxan för äldre och funktionshindrade. Det innebär att den högsta avgiften för hemtjänst blir 1515 kronor i månaden. Minimibeloppet, det så kallade förbehållsbeloppet, garanterar varje pensionär som bor på äldreboende eller har hemtjänst att ha kvar minst 2467 kronor i plånboken varje månad efter att ha betalat avgift för hyra, mat och hemtjänst. Det innebär en höjning av minimibeloppet med 667 kronor, eftersom det tidigare låg på 1800 kronor i Trelleborgs kommun.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons