Annons

PRO-förening firade jubileum

Den 23 mars 1963 hölls det första mötet med PRO i Klagstorp. På söndagen firades föreningens 40-åriga existens med stor fest i fd Kommunalhuset.
Trelleborg • Publicerad 23 mars 2003
BILD: Claes Nyberg
BILD: Claes NybergFoto: 

Bengt Hägglund. BILD: Claes Nyberg Nästan hälften av medlemmarna hade klätt upp sig och kom för att fira med buffé, musik och tårta. - I dag bjuder vi på middag. Femtio personer är kanonbra uppslutning, tyckte ordförande Gun Schmidt som tillsammans med några andra i föreningen hade dukat långbord i PRO-lokalen i källaren av fd Kommunalhuset. Särskilt inbjudna gäster fanns också, både ordförande i PRO-distriktet liksom ordförande i kommunens andra PRO-föreningar. Ska man tro Gun Schmidt så är det ett gäng riktigt aktiva pensionärer som är medlemmar i Klagstorps PRO som förutom Klagstorp även har Smygehamn och Beddinge som upptagningsområde. - En gång i veckan träffas vi. Varje tisdag har vi kinesisk hälsogymnastik. Samtidigt är det olika cirklar som trä och hobby, sycirkel eller så läser vi, berättade Gun Schmidt. Själv läser hon gärna högt på bygdemål. - Jag tycker att det är så roligt med bygdemål. Jag brukar läsa för andra PRO-föreningar också. Förutom tisdagsträffarna ordnar föreningen minst två resor och ett par fester varje år. I vår planeras en resa till Söderåsen och till hösten Österlen. Däremellan är planerna en årlig resa till Fredriksdals friluftsmuseum utanför Helsingborg. Gun Schmidt är trots ordförandeskapet en av de nyare medlemmarna i PRO-föreningen. Inga Nilsson har varit med i 13 år och sitter som sekreterare i styrelsen. - Man upplever många roliga minnen när man är ute och reser tillsammans, sade Inga Nilsson som förutom utflykterna tycker att det är roligt att spela bingo på träffarna. Gårdagens fest blev säkert också ett minne för många. Innan det var dags att hugga in på buffén med kallskuren skinka och kalkon så plockade Bengt Hägglund fram dragspelet och ackompanjerade den gemensamma sången av Välkomstvisan. I sånghäftet fanns även en särskild PRO-sång och en visa om festerna i Klagstorp förr i tiden.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons