Annons

Priset kan höjas med 30 procent

Om fritidsförvaltningen och tekniska förvaltningen får som de vill blir det 30 procent dyrare att hyra en båtplats från och med nästa säsong. Höjningen föreslås gälla både turister och de bofasta som har båt i Gislövs, Skåres eller Smygehamns hamn.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2011
Foto: Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX

– Priserna har inte höjts sedan 2002 och vi ligger lågt om man jämför med andra hamnar i Skåne, säger fritidschefen Kenth Sjövall.

Förvaltningen har sett över priserna med anledning av den planerade utbyggnaden av Gislövs hamn. Utbyggnaden som innefattar en ny brygga och 30 nya båtplatser, fick grönt ljus av tekniska nämnden på onsdagen. Men om projektet ska bli verklighet måste kommunfullmäktige skjuta till 1,3 miljoner kronor. Dessutom ökar de löpande underhållskostnaderna. Därför måste avgifterna för samtliga båtplatser i kommunen höjas.

Annons

Idag får turister betala 130 kronor per natt för att lägga till i Skåre eller Smygehamns hamn och 150 kronor i Gislövs hamn. Bofasta som vill ha sin båt i någon av hamnarna betalar mellan 1 000 och 3 400 kronor per säsong beroende på båtens storlek.

På tisdag ska frågan om prissättning av båtplatserna tas upp i fritidsnämnden. Förvaltningen har arbetat fram ett förslag som innebär att samtliga priser höjs med 30 procent från och säsongen 2012.

– En del av höjningen skulle kunna finansiera utbyggnaden av Gislövs hamn, säger Kenth Sjövall.

Det var i januari i år som utbyggnaden av Gislövs hamn togs upp i kommunstyrelsen. Ärendet återremitterades då bland annat på grund av att det inte framgick hur utbyggnaden skulle finansieras.

Anna Nordstrandh (S) i fritidsnämnden är positiv till höjningen.

– Även om vi genomför höjningen kommer vi att ligga billigare än andra hamnar runt omkring oss.

Även nämndens ordförande tycker att det är ett bra förslag.

– Det är inget orimligt förslag. Det enda som är orimligt är att det blir en så här stor höjning för att man inte har gjort något tidigare, säger Mats Svensson (KD).

Louise Löfgren
Fanny Johansson och Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons