Annons

Prisad pianist drar till Stockholm

Rasmus Borg har kommit in på Musikhögskolans treåriga jazzinriktade musikerlinje. "Jättekul! Jag är glad över att bli antagen till utbildningen", säger han.
Trelleborg • Publicerad 14 juli 2005

För två år sedan fick Rasmus Borg Trelleborgs Allehandas kulturpris. För sitt pianospel.

Utmärkelsen gav honom 25 000 kronor och ledde dessutom till en rad spelningar runt om Skåne.

Annons

Det var i början av sommaren som beskedet om att han kommit in Kungliga Musikhögskolan i huvustaden.

– Jag vill jobba med musik professionellt. I vilken form det blir i framtiden är svårt att säga, säger Rasmus Borg, som är 21 år.

Brevet där det stod att han blivit antagen damp ned på Fridhems folkhögskola i maj.

– Jag har gått på folkhögskolans tvååriga musikutbildning. Det har varit väldigt utvecklande rent musikaliskt och jag ska hålla kontakt med flera av kurskamraterna därifrån, säger han.

Flyttlasset till Stockholm går iväg från Söderslättsgatan i mitten av augusti. Han ska bo i Enskede.

Klassen som han ska gå i utgörs av två andra pianister, några gitarrister, basister och några som spelar trummor samt sångare och blåsare.

Rasmus Borg vill inte sortera in sin musikaliska linje i ett särskilt fack.

– Nej, jag kan definitivt inte säga att jag håller på med en enda genre. I stället blandar jag olika stilar.Jag lyssnar och spelar många olika sorters musik. Alltifrån jazz och pop till folkvisor och klassisk musik, säger han.

Pengarna som han fick i samband med att han blev tidningens kulturpristagare har han lagt på inköp av CD-skivor och musikböcker.

– Det blev ett välkommet tillskott när jag gick på Fridhems folkhögskola, berättar han.

Annons

Rasmus Borg har fått synnerligen goda vitsord tidigare. Bengt Hedberg, som hade honom som lärare på musikskolan i Trelleborg, har sagt att "Rasmus Borg är en av de största talangerna som jag har haft under ett långt musiklärarliv".

Sommaren tillbringar Rasmus Borg i Trelleborg, hemma hos föräldrarna på Söderslättsgatan.

– Det är skönt att ha sommarlov och ladda inför hösten. När jag inte spelar piano åker jag till stranden och solar. Det blir en hel del umgänge med k0mpisar nu när jag har ledigt.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons