Annons

Pris till grönt projekt för arbetslösa

Genom att låta långtidsarbetslösa invandrare jobba inom olika gröna projekt i södra Skåne lyckades tio deltagare av fjorton hitta nya jobb. Leaderprojektet ECO-trails får nu pris.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2012
Trelleborgarna Mirhet Haidzirapovic och Petrit Molatahiri jobbade i höstas med att stapla stenar för att forma en kaffegrotta i Rydsgård. De arbetade inom Leaderprojektet ECO-trails som nu fått pris.
Trelleborgarna Mirhet Haidzirapovic och Petrit Molatahiri jobbade i höstas med att stapla stenar för att forma en kaffegrotta i Rydsgård. De arbetade inom Leaderprojektet ECO-trails som nu fått pris.Foto: Tomas Nyberg

– Det är framförallt gröna jobb som de har fått. Markarbeten, restaureringar och så vidare, säger projektledaren Rigmor Sylvén.

Leaderprojektet gick ut på att deltagarna fick jobba på landsbygden. Bland annat genom att tillverka en så kallad kaffegrotta i Rydsgård. Åtta trelleborgare som alla var långtidsarbetslösa lärde sig hur man byggde murarna runt den lilla fikavrån som en del i att göra Rydsgård lite mer grönt och promenadvänligt.

Annons

Nu har ECO-trails uppmärksammats på den skånska landsbygdsgalan ”Livet på landet”. Det utsågs till Årets integrationssatsning.

– Det känns jättekul. Och vi kommer så klart att fortsätta projektet med nya deltagare. Dessutom vill vi utveckla det och hitta nya sätt att jobba på, säger Rigmor Sylvén.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons