Annons

Pris till fler framgångsrika företag

Utnämningen årets företagare har utökats. Vid företagarfesten fredagen den 13 maj kommer, förutom årets företag, även årets företagare och årets unga företag att utses. På torsdagen presenterades de nominerade företagarna och företagen.
Trelleborg • Publicerad 7 april 2005
Fritte Friberg, tillsammans med andra medlemmar i Helt Apropågänget, kommer att stå för underhållningen på den stora företagsfesten i Folkets Park den 13 maj i år. Bakom honom syns Sebastian Månsson (till vänster) och Per Johansson från Trelleborgs utvecklings AB. BILD: Claes Nyberg
Fritte Friberg, tillsammans med andra medlemmar i Helt Apropågänget, kommer att stå för underhållningen på den stora företagsfesten i Folkets Park den 13 maj i år. Bakom honom syns Sebastian Månsson (till vänster) och Per Johansson från Trelleborgs utvecklings AB. BILD: Claes NybergFoto: 

Kläder, fisk, fordon, bröd, pengar och värmeväxlare. Det är inom vitt skilda områden som de nominerade till årets företag och årets företagare verkar.

Till den nya utmärkelsen årets företagare har Linda Ralston med det egna kläddesignföretaget Ralston design AB nominerats tillsammans med Ulla Tränk på Smyge Fisk & Rökeri AB och Alf Påhlsson på Prefence AB.

Annons

I den traditionella klassen, årets företag, finns tre stora, framgångsrika Trelleborgsföretag; Heatex AB, Finax Bröd AB samt Money Transfer Nordic AB. Gemensamt för dessa är att de alla har expanderat och ökat omsättningen under de senaste åren.

Utnämningen av Årets företag 2004 har låtit vänta på sig. Tidigare år har man inte presenterat några nominerade och bara haft en kategori. – Vi vill lyfta företagandet i Trelleborg och få lite extra ljus på företagen. Även om vi bara har en vinnare i varje kategori får flera företag uppmärksamhet, säger kommunens näringslivschef Per Johansson.

De nominerade har granskats av Trelleborgs utvecklings AB utifrån kriterier som lönsamhet, vara goda förebilder och expansion.

Några nominerade till årets UF-företag, ungtföretag, presenterades däremot inte i går. Det urvalet sköts av Söderslättsgymnasiet.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_ON$TRELLEBORG$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons