Annons

Presentkort ogiltiga vid konkurs

Den ideala gåvan är många gånger ett presentkort i en favoritbutik men det är också en riskabel present. Om ett företag går i konkurs eller byter ägare kan det bli värdelöst.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2002

Just nu pågår utförsäljningen efter glas och porslinsbutiken Imercos konkurs men det går inte att fynda med presentkort eller tillgodokvitto. - När man ställer ut ett presentkort så är det en form av skuldförbindelse. Vad som händer när man löser in presentkortet eller tillgodkvittot är att skulden betalas med varor. Hade man löst in presentkort i en konkurs så är det detsamma som att vilken fodringsägare som helst skulle kunna kräva varor som betalning för skulden, säger Lennart Atteryd som är konkursförvaltare för Imerco. Många har hört av sig till kommunens konsumentsekreterare Frida Winitsky efter att både klädbutiken Thulins herrmode har gått i konkurs och nu senast Imerco. - Jag kan inte göra mycket mer än att beklaga och att uppmana de som hör av sig att skicka in en kopia på presentkortet eller på tillgodokvittot till konkursförvaltaren men det ger inte så ofta något. Hon uppmanar därför alla som har eller får presentkort i olika butiker att använda dessa så snart som möjligt. Kopiorna ska skickas med avsändarens namn och adress till konkursförvaltaren, i Imercos fall till advokatfirman Vinge KB i Malmö. Utförsäljningen i butikerna har, enligt Lennart Atteryd, gått mycket bra. Hittills har det sålts varor för sammanlagt sju miljoner kronor i de sex butikerna. Utförsäljningen kommer att pågå tills varorna är slutsålda.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons