Annons

Premiär på Polenlinjen

Det var stor invigningsfest ombord på Unity Lines färja Gryf vid middagstid på måndagen.
Trelleborg • Publicerad 5 februari 2007
Unity Lines ordförande Zbigniew Janeczko invigningstalade ombord på färjan Gryf. Han är nöjd med den nya färjelinjens rivstart. Bild: Anette Sjöstrand
Unity Lines ordförande Zbigniew Janeczko invigningstalade ombord på färjan Gryf. Han är nöjd med den nya färjelinjens rivstart. Bild: Anette SjöstrandFoto: 

Och den nya linjen mellan Trelleborg och Polen fick en rivstart.

- Premiärturen för färjan från Swinoujscie till Trelleborg blev en succé. Färjan var full till 95 procent, säger Unity Lines ordförande Zbigniew Janeczko.

Annons

Det var ett hundratal gäster som bjudits in till invigningsfesten i Trelleborg, bland annat representanter för andra rederier, för speditionsfirmor, för Trelleborgs hamn och polska konsulatet i Malmö.

Många tal hölls och det bjöds på en överdådig buffé med fisk och skaldjur, ett stort tårtbord samt - en chokladfontän!

Linjen mellan Trelleborg och Swinoujscie får två avgångar om dagen i vardera riktningen utom på måndagar då det bara blir en avgång. Linjen trafikeras av färjorna Gryf och Galileusz.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons