Premiär med sagor, såpbubblor och fika

Det var ett späckat schema när Anderslövs bibliotek i går drog igång After dagis. Det är en möjlighet att mötas både för barnen och föräldrarna.
Trelleborg • Publicerad 5 september 2013
Barnen lyssnar tillsammans med föräldrarna på sagan om igelkotten Ove.
Barnen lyssnar tillsammans med föräldrarna på sagan om igelkotten Ove.Foto: Foto: Claes Nyberg
Max Molander, Konrad Wickström, Hjalmar Wickström och Sofi Wickström roade sig med att blåsa världsmästarbubblor på After dagis i Anderslöv i går.
Max Molander, Konrad Wickström, Hjalmar Wickström och Sofi Wickström roade sig med att blåsa världsmästarbubblor på After dagis i Anderslöv i går.Foto: 

När man hämtat sina barn från dagis kan man några onsdagseftermiddagar framöver bege sig till biblioteket för att lyssna på sagor, rimma, sjunga, ramsa och leka.

Fem barn och två föräldrar har tagit sig till biblioteket och eftermiddagen börjar med en saga. Sagan handlar om igelkotten Ove som också han blåser såpbubblor.

– Vi visste inte om någon skulle dyka upp men vi är nöjda att det kom några stycken, säger Hanna Söderblom, bibliotekarie i Anderslöv.

Efter sagan börjar det bli bubbeldags. Alla ska ut på bakgården där en hink bubbelblandning redan står och väntar. Barnen är snabbt framme och igång med att blåsa bubblor.

–Det är svårt att blåsa bubblor, de går lätt sönder, säger Max Molander, tre år.

Det blir fler onsdagar framöver som biblioteket har After dagis. Nästa After dagis är den 18 september. Då är temat troll och efter trollsagor kommer barnen att få sjunga och sjunga ramsor om troll.

– Tidigare hade vi sagostunder på förmiddagen här men nu när det är på eftermiddagen hoppas vi att fler föräldrar får möjlighet att komma hit med sina barn, säger Hanna Söderblom och fortsätter:

– Det är jättekul det här och det är inte alla som får blåsa såpbubblor på jobbet.

After dagis är för barn mellan tre och sex år men både äldre och yngre syskon och vänner är välkomna.

Lina Campbell
Michael Elmvret, michael elmvret trelleborgsallehanda
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.