Annons

Premiär för ny busslinje på söndag

Från och med i morgon söndag kör busslinje 999 mellan Trelleborg och Köpenhamn. Därmed öppnar den första direktlinjen mellan städerna någonsin. Resan tar drygt två timmar.
Trelleborg • Publicerad 2 maj 2003

Starten sker från Trelleborg vid busshållsplatsen Ö Ringvägen/Engelbrekstsgatan klockan 9.05 och anländer till den danska huvudstaden omkring klockan 11. - Vi börjar med en tur om dagen, måndag till och med lördag, med återresa tillbaka till Trelleborg på kvällen. Blir behovet större så finns det möjlighet att utöka antalet turer varje dag, berättar Jörgen Andersen på bussbolaget Gråhundbuss som är stationerad i Ballerup. Bolaget samarbetar med svenskägda Linjebuss. Linje 999 har funnits sedan 1983. - Svenska gäster är särskilt intresserade av att åka till Tivoli och området vid Kungens nytorg, skriver Gråhundbuss i ett pressmeddelande. Bussen som rymmer ett 80-tal passagerare startar i Trelleborg på morgonen, kör via Vellinge, Hököpinge, Tygelsjö, Malmö, Kastrup där man hämtar upp dem som vill åka med. Hemfärden sker från Köpenhamn, från Kungens nytorg och Rådhusplatsen på kvällen, med avfärd klockan 18.30 måndag till fredag och 19.30 på lördagarna. - Vi tror inte att det blir någon direkt rusning i början, men tror att trelleborgarna kommer att få upp ögonen för busslinjen undan för undan, fortsätter han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons