Preliminär intagning till gymnasiet klar

Naturvetenskap och bild och form är populära gymnasieval bland Trelleborgs niondeklassare. I Vellinge lockar samhällsvetenskapliga programmet med Europainriktning många. Det visar resultatet från den preliminära intagningen till gymnasieskolans program höstterminen 2004.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2004

Enligt den preliminära intagningen krävs det 195 poäng för att komma in på det naturvetenskapliga programmet i Trelleborg. Nästan lika svårt att komma in på är det estetiska programmet med inriktning mot bild och form. Där krävs det i dag 185 poäng för att komma in. Betydligt enklare har elever som sökt till industri-, samhällsvetenskap- eller teknikprogrammen där alla sökande tagits in. Till Trelleborgs 503 gymnasieplatser har 494 elever tagits in vid den preliminära intagningen. Antal förstahandssökande var 559 och av dessa kom 400 in på sitt förstahandsval. Ett hundratal elever var dock obehöriga med sitt betyg från höstterminen. Bland Vellinges gymnasieplatser är det hårdast konkurrens om en plats på det samhällsvetenskapliga programmet med Europainriktning (190 poäng). Även de estetiska programmen lockar många (165). Även i Vellinge har de flesta elever kommit in på sitt förstaval (82 procent). Där har 328 elever sökt till Sundsgymnasiets 353 platser. Antal förstahandssökande var 319 varav 19 obehöriga. Den slutliga intagningen sker i månadsskiftet juni-juli. Då räknas elevernas slutbetyg in liksom eventuella omval. Bara behöriga elever tas med i den slutliga intagningen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.