Annons

Postlåda stacks i brand

Postlådan på Algatan vid Polishuset i Trelleborg har brunnit igen. Under den gångna helgen har någon återigen eldat i postlådan på Algatan i Trelleborg, invid polishuset.
Trelleborg • Publicerad 27 november 2007
Åter igen har någon eldat i postlådan på Algatan i Trelleborg, vid polishuset. För cirka två månader sedan då bilden togs hände samma sak. Arkivbild: Tomas Nyberg
Åter igen har någon eldat i postlådan på Algatan i Trelleborg, vid polishuset. För cirka två månader sedan då bilden togs hände samma sak. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

– När vi tömde lådan på måndagen visade det sig att de försändelser som låg i bottnen hade brunnit, säger Jan-Inge Dahlberg, biträdande utdelningschef i Trelleborg.

Elden tycks dock ha självdött och de försändelser som lades ner senare har klarat sig.

Annons

– Vi vet inte hur många försändelser som brunnit eftersom det inte fanns mycket kvar av dem, säger Jan-Inge Dahlberg.

Det handlar om försändelser som lagts på postlådan efter 17 på fredagen.

Eftersom det är i slutet av månaden kan man misstänka att det har funnits en del girokuvert bland försändelserna i lådan. Det kan ställa till en hel del problem för den som lagt på kuvertet och tror att räkningarna därmed är betalda.

– Vi uppmanar de som lagt på försändelser på postlådan under helgen att kontrollera att de kommit fram, säger Jan-Inge Dahlberg.

Vid månadsskiftet september/oktober var det också någon som eldade i samma postlåda. Den gången förstördes all post som lagts i lådan under helgen. Bara aska fanns kvar. Den gången var det dock lite senare i månaden och risken för att det skulle finnas girokuvert i lådan var mindre.

Vid det tillfället drabbades även en annan postlåda i Trelleborg av eld, den vid Nyhemsgatan i östra Trelleborg. Där hade dock försändelserna klarat sig, om än svedda i kanten.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons