Annons

Posten tvingas leta nya lokaler

Stängningen av Konsumbutikerna på Köpingegatan och Lycko Pers väg innebär att Posten tvingas finna nya lokaler och samarbetspartner.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2003

Sedan starten av den nya strukturen för Posten i april förra året har de boende i närområdet kunnat hämta sina paket i de två butikerna. Var de nu ska vända sig är oklart. Inriktningen från Postens sida är att man ska behålla en postservice i lokalområdet, försäkrar Bo Svensson, informatör på Posten i Skåne . - Vi gör allt vad vi kan för att kunderna inte ska lämnas i sticket. Vi ska erbjuda paket- och brevservice på något sätt, men exakt var vi kommer att ligga och när vi kan starta är för tidigt att säga. Bo Svensson betonar att det inte behöver vara en livsmedelsbutik som tar över servicen. När Posten hyr in sig hos en partner tittar man på kriterier såsom läge, öppettider, handikappanpassning och parkeringsmöjligheter. Han tror att det ska gå att finna något i närheten så att servicen inte försämras. - Det är klart, vi kan inte alltid få en optimal lösning. Men vi har ju tid på oss. Man lägger inte ner en butik från en dag till en annan, säger Bo Svensson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons