Annons

Posten i Trelleborg adressändrar

Efter många år på Kontinentgatan har Posten vuxit ur lokalerna och i går gick flyttlasset till Vannhögsgatan.
Trelleborg • Publicerad 9 november 2007
Business as usual för Göran Edvardsson och de andra på Posten i Trelleborg. Trots att man i går flyttade hela kontoret från Kontinentgatan till Hoffs möblers gamla lokaler på Vannhögsgatan var det postutdelning som vanligt. bild: claes NybergFoto: 
Petra Edströmer ger sig ut på sin sista runda från Kontinentgatan i regn och rusk. – Det blir inte lika trångt på nya stället så det blir nog bra, säger hon.Foto: 
Även företagscentrumet med 250 postboxar flyttar till Vannhögsgatan. Däremot blir Svensk kassaservice kvar på gamla adressen.Foto: 

Det är fredag morgon och full ruljangs bland sorteringsfack och lastvagnar. Göran Edvardsson har sorterat post sedan halv sju-tiden och tar en kaffeslurk innan han ska ut på veckans sista runda. När han kommer tillbaka efter fyra timmar ska alla saker vara flyttade till den nya lokalen där eftermiddagens sorteringsjobb fortsätter.

– Det känns lite vemodigt, jag har jobbat här ända sedan 1965. Men det ska bli spännande med lite nytt också, säger han.

Annons

Han började på postverket som 16-åring och har varit med om många förändringar genom åren. 1968 gick man över till att sortera posten utifrån postnummer.

– Innan dess var man tvungen att kunna varenda gata i hela Trelleborg. Och det kan jag nog fortfarande trots att jag numera är lantbrevbärare i Beddinge, säger Göran Edvardsson. Nu väntar alltså nya tider. Lokalerna på Vannhögsgatan har tidigare tillhört Hoffs möbler och är med sina 1 200 kvadratmeter något mindre men bättre anpassade för verksamheten. Eftersom Trelleborg är en inflyttningskommun så räknar man också med att kunna utöka kapaciteten de närmaste åren. I dag ger man service åt 18 400 hushåll och 1 500 företag.

– De gamla lokalerna är inte funktionella enligt de arbetsmiljökrav som finns och vi har letat lämpliga lokaler i två år. Och nu är det dags att angöra nya bryggan, säger Iréne Fransson, distriktschef för postkontoret i Trelleborg.

– Det är små men trivsamma lokaler, säger Göran Edvardsson. I stället för en lastbrygga där brevbärarna måste hissa upp och ner lastvagnarna med post har de nya lokalerna lastplats i markplan.

Men det var inte bara i Trelleborg som flyttlasset gick i går. Även för posten i Vellinge bar det av till ny adress på Industrigatan.

– Det är flera års planering som blir verklighet på en gång. Det var en ren slump att det blev på samma dag, säger Iréne Fransson.

Även i Vellinge är det mer ändamålsenliga lokaler som är orsaken till flytten. Brevbärarna som tidigare hade sina kontor i Höllviken och Skanör ska nu flytta till Vellinge. På Vannhögsgatan har dagens ekonomipost redan ankommit, och till rätt adress. Posten ska sorteras under eftermiddagen precis som under en vanlig arbetsdag även om alla sorteringsfack inte är på plats. Men för att alla ska få sin post i tid fortsätter arbetet. En lång och lite rörig fredagseftermiddag väntar.

Anja Degerholm

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons