Annons

Populärt med lördagskafé i Anderslöv

Det fanns en oro att kakorna inte skulle räcka när församlingshemmet i Anderslöv fylldes inför lördagens kaféträff. Oktetten så det kan låta lockade ett 80-tal anderslövsbor att komma och lyssna.
Trelleborg • Publicerad 1 februari 2003
BILD: Tomas Nyberg
BILD: Tomas NybergFoto: 

BILD: Tomas Nyberg Att samarbetet mellan kyrkan, Kulturgruppen i Anderslöv, Röda Korset, PRO och SPF är lyckat visades ännu en gång. Ända sedan 1998 har organisationerna ordnat lördagskafé en gång i månaden med gästande artister av olika slag. Lördagens kafé arrangerades av Kulturgruppen i Anderslöv och föreningens ordförande Helge Olsson blev lite orolig för att kakor och kaffe skulle räcka. - Det har kommit nästan 80 personer, det är många fler än det brukar komma såhär års, sade Helge Olsson innan han presenterade den gästande gruppen från Malmö. De beskrev sin musik som sådant som inte brukar spelas på radio och som de som är 60 år och däröver kan och minns. Själva gruppen består av fyra par som inte bara tycks gilla att sjunga utan också spexa. Mellan varje sång gjorde de ett byte av kläder eller hattar som passade till varje sång. Elsie Hansson från Anderslöv var en av de passade på att få en stunds underhållning på lördagseftermiddagen. Att hon kände igen många låtar märktes då hon, liksom många andra, glatt sjöng med. - De flesta sånger känner man ju igen. Fast det är klart några kan man ju inte men det är trevligt i alla fall.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons