Annons

Populärt att förtidsrösta i Trelleborg

Knappt två timmar efter förtidsröstningen började vid Willys hade 29 väljare hälsat på. Kommunalråd Ulf Bingsgård (M) var en av dem som valde att rösta tidigt.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2014
Hallå, var är pennan? Kommunalråd Ulf Bingsgård (M) vill kryssa men hittar inget verktyg för detta.
Hallå, var är pennan? Kommunalråd Ulf Bingsgård (M) vill kryssa men hittar inget verktyg för detta.Foto: Foto: Anette Sjöstrand

- Vi har sommarhus på Österlen och där vill vi vara så mycket som möjligt. Därför ville vi få detta gjort nu, säger Åke Åkerman.

Men tänk om du ser en debatt och tänker om?

Annons

- Haha! Nej, nu får det vara så här. Det blir bra.

Han och hans fru var en av de första som röstade under onsdagen då förtidsrösningen började. Intresset för att lägga ner valsedlarna tidigt verkar stort. Vid parkeringen till Willys var det en strid ström av väljare som kom förbi.

- Det har redan varit 29 personer här, säger Tulla Brantman som är valförättare vid Willys.

Sen hinner hon inte prata mer för kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) ropar borta från valbåset.

- Det finns ju ingen penna här! Hur ska jag kunna kryssa då? frågar han.

Pennbristen löses snabbt och sedan kan Ulf Bingsgård slicka igen sina kuvert. Trots att trenden gått åt allt fler förtidsröster i år tycker han att väljarna verkar bestämma sig sent i år.

- De som kommer fram och pratar med mig är nyfikna. De vill läsa partiprogrammet och veta mer. Jag upplever att många funderar fortfarande på hur de ska rösta, säger han.

Han tycker det är synd att valrörelsen inte får pågå under Palmfestivalen.

- Vi vill ju vara så tillgängliga som möjligt. Det känns inte modernt att valrörelsen inte ska kunna pågå under festivalen. Hoppas detta ändras på sikt, säger han.

Lisa Kron
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons