Annons

Populär vårdcentral har bytt regi

Sedan den öppnade för snart 20 år sedan har Kattens läkargrupp dubblat antalet patienter och utökat verksamheten med flera nya yrkesgrupper. Vid årsskiftet tog ett privat vårdbolag över verksamheten och de tidigare ägarna är numera anställda läkare.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2013
Vid årsskiftet tog Lideta hälsovård över Kattens läkargrupp. Peo Olsson är verksamhetschef för flera av företagets vårdcentraler och Eva-Christin Kjellman ny platschef i Trelleborg.
Vid årsskiftet tog Lideta hälsovård över Kattens läkargrupp. Peo Olsson är verksamhetschef för flera av företagets vårdcentraler och Eva-Christin Kjellman ny platschef i Trelleborg.Foto: Claes Nyberg

Kattens läkargrupp blev mer eller mindre tvingad att gå med i det så kallade hälsovalet för drygt ett år sedan.

– Annars hade vi förlorat alla våra listade patienter, berättar Lars Tengryd som tillsammans med Anita Segerslätt var den som startade verksamheten 1994.

Annons

Det innebar att de inte längre kunde tacka nej till nya patienter och att regionen ställer krav på att vårdcentralen ska kunna erbjuda sina patienter fler kompetenser som bland annat sjukgymnast, kurator och arbetsterapeut.

– Vi har vuxit så mycket det sista 1,5 året så vi kände att vi behövde hjälp för att driva företaget framåt och behålla kvaliteten. Det var läge att låta någon annan ta över nu helt enkelt, säger Lars Tengryd som i stället fortsätter som en av fyra anställda läkare på vårdcentralen.

Den nye ägaren är ett familjeägt företag, Lideta hälsovård, som driver sex olika mottagningar i södra Sverige. Eva-Christin Kjellman är nyanställd som platschef på Kattens läkarmottagning och Peo Olsson är verksamhetschef.

Efter att de tog över vid årsskiftet har de utökat verksamheten ytterligare med bland annat en ny läkare samt ordnat en separat del för barnavårdscentralen.

– Nu tillhör alla lokalerna här i huset vårdcentralen, säger Peo Olsson och visar det nya väntrummet för BVC som finns där det tidigare låg en körskola.

– Här har man bättre möjligheter att ha föräldrautbildningar och vi kan tydligare skilja BVC-delen från den övriga verksamheten, säger Peo Olsson,

Genom åren har Kattens läkargrupp fått väldigt bra resultat i den nationella patientenkäten där patienter får tycka till om vården. Men på en punkt har det gått dåligt: tillgängligheten på telefon.

– Där kommer vi redan nu den 2 maj att införa ett återuppringningssystem så att man slipper sitta och vänta och ringa tillbaka. I stället får man en ungefärlig tid när vi ringer upp, förklarar Peo Olsson.

Martin Falkenby
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons