Annons

Populär loppis i Önnarps skola

Loppisen i Önnarp drog fullt hus på lördagen. Nästan hela byn gick man ur huse för att gå till försäljningen i den nedlagda skolan, mittemot kyrkan.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2002
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

BILD:CLAES NYBERG - Det är trivsamt att träffas på loppisen, eftersom vi har sådan bra gemenskap i byn, säger Sten Hansson, en av byborna som sålde några föremål utanför skolan. Gamla som unga trängdes vid loppisborden som stod uppriggade både utanför och inne i lokalen. - Jag har sålt några av mina gamla leksaker, några dockor och ett stall, berättar Tina Malmsten, 8. Föräldrarna Maria Bengtsson och Peter Jensen stod bredvid dottern Tina och sålde några köksföremål och prydnadssaker från svunna tider. De bor i Skurup men vill gärna flytta till Önnarp: - Framför allt är det gemenskapen i byn som lockar. Eftersom vi har släkt här skulle det vara bra om vi kunde köpa ett hus och flytta till Önnarp, säger Peter. Inne i skolan hade Maria Jakobsson radat upp mängder med kramdjur som var till försäljning. - Det är en hel del som har köpt. Förtjänsten går till vår julfest i december. Vi hade en liknande loppmarknad för ungefär ett år sedan. Även då gick vinsten till vår julfest, säger hon.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons