Annons

Poppis med spelning på Parken

Med musik, dans, lek och limbo bjöd Rockis, Poppis och Fjortisarna Trelleborgs barn på en bejublad föreställning på Parken.
Trelleborg • Publicerad 27 december 2011
Poppis, rockis och fjortisarna kom till parken i Trelleborg.
Poppis, rockis och fjortisarna kom till parken i Trelleborg.Foto: 
Strax över 100 biljetter hade sålts till konserten med Rockis, Poppis och Fjortisarna.
Strax över 100 biljetter hade sålts till konserten med Rockis, Poppis och Fjortisarna.Foto: 

Barn och föräldrar har följt konserten i 20 minuter när Sten & Stanleys "Jag vill vara din Margareta" plötsligt byts mot helt andra toner. Från högtalarna strömmar istället jamaicanskt inspirerade reggaetakter. Musik som visar att det har blivit dags för limbo.

– Vet ni hur man dansar limbo? Då behöver vi hjälp av er i publiken. Det är en tävling där alla vinner och alla får ett fint pris, säger Poppis, alias Robert Popotnik.

Annons

Strömmen av barn ringlar sig upp på scenen. Vigt tar de sig under ribban som läggs lägre och lägre. Strax därefter är det dags för prisutdelning.

– Ni får varsin godistennisboll. Men tänk på att borsta tänderna, säger Poppis.

Förutom Robert Popotnik består Rockis, Poppis och Fjortisarna av Lars Berggren och Emma och Hanna Jiborn. Spelningen arrangerades av Trelleborgs kommun.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons