Annons

Poppis med loppis vid möllan i Skegrie

Många hade letat sig ut till Möllan i Skegrie på söndagen när Skytts härads hembygdsförening ordnade sitt årliga loppis.
Trelleborg • Publicerad 3 juni 2007
Inga Åkesson, Skegrie, passade på att handla lite på söndagens loppis. Bild. Tomas Nyberg
Inga Åkesson, Skegrie, passade på att handla lite på söndagens loppis. Bild. Tomas NybergFoto: 
Inger Åkesson sålde smått och gott till hugade spekulanter, varav en var Britt Palm, som bland annat köpte glas till sönerna.
Inger Åkesson sålde smått och gott till hugade spekulanter, varav en var Britt Palm, som bland annat köpte glas till sönerna.Foto: 

I det fina vädret var intresset stort för det som bjöds ut i form av kläder, husgeråd och prydnadssaker.

– Loppisen betyder en hel del för oss ekonomiskt, berättar föreningens ordförande Bo-Göran Persson, som stod med en rejäl kassaväska på magen och håvade in slantarna som går till föreningens arbete.

Annons

Det handlar framför allt om underhåll av möllan och de kringliggande husen.

– Vi är ungefär 500 medlemmar, men de flesta är passiva. Ett 50-tal brukar komma på möten och arrangemang som vi har, säger Bo-Göran Persson.

Föreningen har också andra arrangemang än loppisen.

– Vi ordnar en byavandring i Maglarp nu i sommar och har öppet hus på möllan på söndagar i juli, berättar Bo-Göran Persson.

Mölledagen firas första söndagen i september och sedan hålls en liten julmarknad i november också.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons