Annons

Poppis loppis i ponnys hage

Helgen är fullspäckad med olika loppisar för den som vill köpa, byta eller sälja gamla prylar. I Sörby, nordöst om Anderslöv, arrangerar några bybor bakluckeloppis i Ladys hage.
Trelleborg • Publicerad 2 augusti 2013

- Ladys hage är mittpunkten i byn. Hagen är döpt efter en häst som hette Lady som gick i den hagen. Hon har tyvärr gått ur tiden nu, säger Helene Berglund, en av arrangörerna.

På lördag från klockan 10 till 15 är det återigen dags att inta hästhagen. En gång per år varannan sommar sedan år 2000 har byborna arrangerat bakluckeloppis som brukar vara mycket populär och välbesökt.

Annons

- Det är svårt att säga, men ibland är det jättemycket folk. Kanske några hundra men det beror så klart också på vädret.

Varför ska man besöka just er loppis?

- Dels för vår bygemenskap och för kaféet som en av oss brukar stå för och så grillningen efteråt. Här kan man förena nytta med nöje.

På Garvaregården är också Barnens loppis tillbaka på lördag från klockan 10 till 12.

Sveriges sydligaste loppis arrangeras för sista gången i sommar vid Köpmansmagasinet, på söndag klockan 10 till 15.

Louise Löfgren
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons