Annons

Pontare är först ut på festen

Roger Pontare blir den stora attraktionen när kommunens evenemang Trelleborg till tusen drar igång på Trelleborgen den 1 juni. Sedan följer ett digert program med aktiviteter i fem dagar.
Trelleborg • Publicerad 16 maj 2012
Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX
Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

– Det blir symboliskt att starta Trelleborg till tusen på Trelleborgen. Det var ju där Trelleborg började en gång i tiden, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

När Pontare har rockat färdigt och fredagsnatten bytts till lördag sprids festen till resten av Trelleborg. Söderslättshallen, Stadsparken, Stortorget och Centralstationen är bara några av de platser där det under den knappa veckan kommer att genomföras en mängd olika aktiviteter. Det ska vara lätt för folk att hitta något man är intresserad av.

Annons

– Vi vill att folk ska röra sig mellan evenemangen. Att det finns många olika saker att göra och att de kolliderar med varandra är en attraktion i sig, säger kommunens informationschef Ingrid Wall.

Många föreningar har varit involverade i att skapa programmet, även på landsbygden där byalagen har varit aktiva för att besökarna även ska hitta ut dit. Av den anledningen blir det en särskild byadag den 3 juni med olika aktiviteter, dit besökarna skjutsas med buss.

Men trots det händer det mesta i Trelleborg. Under alla dagar blir det bland annat rundturer i hamnen, fotoutställningar, visningar av Borgquistska hattmuseet, gumminostalgi och färjenostalgi.

På lördagen är barnen och ungdomarna i fokus och då blir det bland annat hoppborg, fiskedamm och ansiktsmålning. Och så underhåller kulturskolan med sin sommarsalut. På söndagen får kommunens olika föreningar visa upp sina verksamheter, och på måndagen är det kommunens tur.

Idén med evenemanget är både att ha en fest för trelleborgarna, och att marknadsföra kommunen.

– Vi vill att trelleborgarna ska känna stolthet över sin stad och kommun, men även locka folk till Trelleborg för en dag, och förhoppningsvis mer än så, säger Ulf Bingsgård.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons