Annons

Politikers utspel var "oförskämt"

Politikernas kritik mot Spjutspetsskolan i valrörelsen var oförskämd och kränkande. Det anser skolchefen Barbro Melander och utvecklingschefen Mats Lundqvist.
Trelleborg • Publicerad 25 september 2010

TRELLEBORG. Båda är besvikna på de politiker som uttryckte sig negativt mot Spjutspetsskolan. Centerpartiets Patrik Holmberg sa att Spjutspetsskolan "gjort sitt", kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) uttryckte oro över att en hel generation "riskerar att gå förlorad" och Bert Ekstrand (FP) sa i TA:s valdebatt att Spjutspetsskolan var en blåsning som kunde liknas vid "kejsarens nya kläder".

– Jag blir besviken och nästan förbannad. Vad är det man pratar om när man säger så om en verksamhet som jobbar hårt varje dag för att barnen ska få det bättre i skolan? Det är ganska oförskämt mot en grupp som gör ett väldigt bra arbete, säger Barbro Melander.

Annons

Hon får medhåll av Mats Lundqvist.

– Vi på förvaltningen har ju varit vana vid sådan här kritik, men hur uppfattar lärarna det? De sliter hårt och så kommer den här typen av uttalanden. Det är kränkande mot lärare och elever, säger han.

I alliansen var det bara Kristdemokraterna som i valrörelsen försvarade Spjutspetsskolan, och KD:s Roland Hansson anklagade sina allianskollegor för röstfiske. En som också är lite förvånad över den beska kritiken är Sven Lindkvist (S), tidigare ordförande och nu andre vice ordförande i skolnämnden.

– Om de är så kritiska, varför sa de nej till vårt förslag om en opartisk utredning? Först avvisar de vårt förslag och sedan går de ut och kritiserar skolan. Och när utredningen sedan kommer upp på skolnämndens möte så tittar de i bordet och låtsas som ingenting, säger Sven Lindkvist.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons