Annons

Politikerna väntar på besked från Vägverket

Om nej till bygglov längs ringvägen blir en princip kan det stoppa utvecklingen menar byggnadsnämndens ordförande Leif Sjögren (C).
Trelleborg • Publicerad 26 oktober 2009

TRELLEBORG. Efter omröstning i byggnadsnämnden beslutade politikerna att fråga Vägverket och Banverket om paret Johnssons husplaner är möjliga. S och SD ville ge ett negativt förhandsbesked, medan Alliansen och ordföranden Leif Sjögren till slut fick igenom beslutet att utreda frågan mer.

– Vågar vi inte göra några rimliga bedömningar i området på tio år så stoppar vi utvecklingen där, säger Leif Sjögren.

Annons

Gerd Klein (S) är andre vice ordförande i nämnden och hon ville gå på stadsbyggnadschefens linje och säga nej till bygge.

– Vi vet inte hur järnväg och ringväg kommer att dras. Då är det bättre att vänta, säger Gerd Klein (S) som påpekar att det inte är unikt att invånarna får vänta på planarbete.

– Så har det varit i Smygehamn i flera år. Man hade stannat mitt i byn och visste inte hur man skulle dra cykelvägar och biltrafik. Men nu är det byggt. Så när det bara klargörs så är det inget som hindrar byggnation.

Efter att de andra myndigheterna yttrat sig får politikerna ta sig an paret Johnssons byggplaner igen.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons