Politikerna som stannar kvar

Trelleborg • Publicerad 17 oktober 2006

Alf Hansson (s), ordförande i tekniska nämnden fram till årsskiftet, säger att han vill fortsätta med arbetet inom kommunpolitiken i Trelleborg.

– Jag kan tänka mig att ställa upp på olika kommunala uppdrag, säger han.

Han menar att s i Trelleborg bör fortsätta att arbete efter det program som partiet tagit fram.

– Det är ju synd att vi inte får tillfälle att genomföra allt vi ville göra, säger han.

En anledning till att han vill fortsätta är att han menar att det även framöver kommer att behövas folk med lång erfarenhet i det kommunala arbetet för s i Trelleborg.

När det gäller Catherine Persson som ny ledare för s i Trelleborg säger han att hon har stor erfarenhet inom kommunpolitiken, trots att hon inte är så gammal.

– Det blir nog inga bekymmer med henne, säger Alf Hansson. Sten Björk (s), ordförande i miljönämnden, kan tänka sig att fortsätta arbeta i kommunpolitiken i Trelleborg.

– Jag tycker fortfarande att politik är roligt, säger Sten Björk, som var valledare för socialdemokraterna i Trelleborg. Jag vill vara med även i framtiden.

Han säger att han vill arbeta med regionala frågor bland annat.

– Men om jag blir utsedd till det så kan jag tänka mig att ta kommunala uppdrag i Trelleborg också, säger Sten Björk.

Sten Björk fyller 65 år och blir pensionär i dagarna. Han är dock i jämförelse med många andra socialdemokratiska toppolitiker ganska ny i politiken i Trelleborg. Nils Gunnar Snygg (s), ordförande i kommunfullmäktige.

– Jag tänker sitta kvar och därmed behålla mitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige. Jag sansar mig och fortsätter mitt politiska engagemang. Det är olyckligt om många socialdemokrater lämnar politiken. För mig är valresultatet en besvikelse, men jag tänker fortsätta i politiken. Marianne Pettersson (s), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

– Jag sitter kvar. För mig är det viktigt att fortsätta arbeta inom politiken, inte minst för att kämpa för att fortsätta utveckla alternativa boende för äldre och framför allt för att behålla all vård och omsorg i kommunal regi. Partiet finns ju kvar även när Egil slutar. Det är synd att han lämnar sina uppdrag. Han har gjort mycket fint för Trelleborg. Sven Lindkvist (s), ordförande i skolnämnden, väljer att fortsätta att arbeta i opposition.

– Jag har accepterat nomineringar att sitta i skolnämnden och i kommunstyrelsen, säger han.

Sven Lindkvist är dessutom invald i kommunfullmäktige.

Sven Lindkvist säger att det gäller att acceptera de demokratiska spelreglerna.

– Men vi inom s har inte varit i den här situationen tidigare, så vi har kanske lite svårt att hantera den, säger han.

Sven Lindkvist har förhoppningen att s ska kunna komma tillbaka till makten i Trelleborg om fyra år.

– Man får arbeta ännu hårdare i opposition, säger han.

Han pekar också på den politiska osäkerheten som råder i Trelleborg.

– Man vet inte hur det går i fullmäktige heller, hur sd röstar, säger han.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.