Annons

Politikerna som lämnar

Trelleborg • Publicerad 17 oktober 2006

Leif Johansson (s), ordförande i fritidsnämnden.

– Jag lämnar politiken. Det gjorde jag redan genom att inte ställa upp på partiets lista inför valet. Precis som Egil tycker jag det är hög tid att lämna plats åt yngre krafter. Det är motiverat att Egil och Kjell Nilsson slutar. De har ju suttit med så länge. Personligen har jag ingen ork längre. Jag har lagt ned så mycket kraft på fritidsnämnden. Nu får det vara bra för min del. Lisbeth Gisselquist (s), ordförande i fastighetsnämnden, lämnar vid årsskiftet alla sina uppdrag inom kommunpolitiken i Trelleborg, utom som ledamot i kommunfullmäktige.

Annons

– Där är jag folkvald så där sitter jag kvar, säger hon.

Lisbeth Gisselquist ser ganska mörkt på framtiden för socialdemokraterna i Trelleborg.

– Just nu ser jag ingen ljusning för s, säger hon. Det ser dystert ut.

Hon berättar att hon tänker arbeta mer med inom det interna partiarbetet framöver.

– Vi ska göra en analys av valrörelsen för att se varför det gick som det gick, säger hon. Det blir en grupp som styrelsen utser som ska göra analysen.

Dessutom ska de olika s-föreningarna i Trelleborg göra sina egna analyser av varför det gick som det gick i valet, säger Lisbeth Gisselquist. Kjell Nilsson (s), ordförande i byggnadsnämnden, lämnar liksom Egil Ahl politiken i Trelleborg.

– Jag har hållit på i 27 år och suttit som ordförande i 18 år, säger Kjell Nilsson. Att gå in och sitta i opposition i nämnden vore svårt, tycker jag.

Kjell Nilsson fyller 61 år i år och menar att det nu är dags att lämna över till yngre politiker.

– Det är ju en ny generation man möter i samhället nu, säger han.

Han tycker dok att det känns vemodigt att inte får vara med när det nu ska hända många nya saker i Trelleborg, som Bomässan under jubileumsåret 2007 till exempel.

Annons

– Men jag har bestämt mig för att lämna politiken bakom mig, säger han.

Fram till årsskiftet slutför dock Kjell Nilsson uppdraget som ordförande i byggnadsnämnden.

– Jag gör ju klart det jobb jag har kvar och växlar över på ett snyggt sätt, säger han.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons