Annons

Politiker vill ha striktare planer

Bodil Francke Ohlsson (SPI) menar att det behövs mer styrning för att bevara naturen vid exploatering av nya områden. Hon har blivit kontaktad av många trelleborgare som reagerat på att det fällts träd vid Svartesjö.
Trelleborg • Publicerad 2 mars 2010
Foto: 
En del av träden vid Svartesjö har bevarats medan andra huggits ned. Bodil Francke Ohlsson (SPI) vill ha mer styrning i detaljplaneringen.
En del av träden vid Svartesjö har bevarats medan andra huggits ned. Bodil Francke Ohlsson (SPI) vill ha mer styrning i detaljplaneringen.Foto: 

TRELLEBORG. – Jag menar att de skrivelser som finns i detaljplanen, där det står att träden "representerar vissa värden" och i att de "i möjligaste mån ska bevaras" inte betyder så mycket. De kan ju tolkas lite som man vill, säger Bodil Francke Ohlsson.

I ett brev till byggnadsnämnden utvecklar hon sina synpunkter. Där menar hon bland annat träden inte bara är till för att vi ska kunna titta på dem och tycka att de är vackra utan att de även är människans enklaste sätta att neutralisera den koldioxid som man försöker minska över hela världen.

Annons

– Även om jag också tycker att det är trevligt att titta på träd så måste man komma ihåg att de har andra värden också, säger hon.

Bodil Francke Ohlsson anser att byggnadsnämnden bör ändra sitt arbete när det gäller detaljplaneringen och ange mycket mer noggrant vad som ska bevaras när man exploaterar ett område.

– Man kan lista precis vilka träd och vilken natur som ska vara kvar, säger hon. Sedan har jag förståelse för att man inte kan planera för allt. Då kan man ju bara ändra beslutet i efterhand om det inte går att genomföra, säger hon.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons