Annons

Politiker väntar på beslut

Varken Trelleborg eller Vellinge kommun har fattat beslut om hur en dyrare Trelleborgsbana ska finansieras. Det säger båda kommunernas toppolitiker.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2012
Lars-Lars-Ingvar Ljungman (M).
Lars-Lars-Ingvar Ljungman (M).Foto: 
Ulf Bingsgård (M).
Ulf Bingsgård (M).Foto: Tomas Nyberg

Ulf Bingsgård (M) är kommunalråd i Trelleborgs kommun. Enligt honom väntar kommunen på konkreta besked från Trafikverket angående hur mycket dyrare projektet kommer att bli.

– Det är så vi förhåller oss. Det är ju fortfarande en del osäkerheter. Men arbetet pågår för fullt och i grunden finns det beslut fattade för hur kostnaderna ska fördelas i och med att vi har ett avtal att förhålla oss till, säger Ulf Bingsgård.

Annons

Därför menar han att kommunen kan gå in med mer pengar i satsningen, utan att fatta ett nytt politiskt beslut.

– Det behövs inget nytt beslut på det sättet. Men finansieringen behöver hanteras i samband med budgeten om inte annat, säger Ulf Bingsgård.

Kommer kommunen låna pengar om man behöver satsa mer på Trelleborgsbanan?

– Det är ju en sådan fråga vi oftast tittar på direkt när den faktiska utgiften kommer för att se vad som är mest fördelaktigt. Förra året hade vi ett ganska bra resultat och då behöver vi kanske inte låna. Men det är något vi tar ställning till precis när det behövs.

Enligt kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M) i Vellinge är de inne på samma linje som Trelleborg. Beslut kommer att fattas först när en räkning dyker upp.

– Det återstår att se vilka belopp det handlar om. Men att det krävs nya politiska beslut det skulle jag utgå från, säger han.

Kommer kommunen låna pengar om man behöver satsa mer på Trelleborgsbanan?

– Det är lite tidigt att ta beslut om hur finansieringen ska gå till väga. Vi måste naturligtvis först veta vad det handlar om. Det kan jag inte uttala mig om idag.

Sanna Wahanta
Skånemedia
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons