Annons

Politiker tittar på Malmö för att hitta lösning på problemet

”Ni är inte bortglömda”. Det är beskedet från fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD) som spenderar semestern med att läsa en 200- sidig rapport om hur Malmö löst ridskole- dilemmat.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2013

– Jag är bara fritidspolitiker så det tar en stund att läsa igenom allt, säger han.

I rapporten hoppas han finna ett sätt för Trelleborgs kommun att stötta ridföreningar utan att bryta kommunallagens förbud mot att gynna enskilda privata näringsidkare.

Annons

– Problemet är att ridskolor vanligtvis använder sig av en privat entreprenör till själva ridskolan. I Malmö löste de detta genom att kommunen köpte upp ridklubbarna. Men först ska jag läsa, sedan kanske vi tar fram ett förslag i linje med detta, säger han.

Det han lovar Ryttarföreningen är att det ska hållas ett möte dem emellan. Men så länge det finns en privat arrendator med i leken menar han att det enbart är mindre riktade bidrag som kan delas ut.

– Men det förslår ju inte riktigt och jag tycker själv att ridsporten är viktig. Dessutom är flickidrotten fortfarande i behov av satsningar. Just därför känns det inte bra som det är just nu, säger han.

Louise Löfgren
John Palm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons