Annons

Politiker svarade på beska frågor

På onsdagen fick företagarna i Trelleborg chansen att ställa kommunens politiker mot väggen, bland annat när det gäller villkoren för företag.
Trelleborg • Publicerad 7 juni 2006
Trelleborgs Allehandas politiske redaktör Petter Birgersson var moderator på mötet mellan företagare och politiker. Bild: Claes Nyberg
Trelleborgs Allehandas politiske redaktör Petter Birgersson var moderator på mötet mellan företagare och politiker. Bild: Claes NybergFoto: 

Det var bland annat med bakgrund av det dåliga resultatet för Trelleborgs kommun i Svenskt näringslivs undersökning av företagsklimatet, som Trelleborgs företagarklubb ordnade ett möte mellan företagare och politiker.

Det var en del beska frågor från golvet som politikerna hade svårt att svara på. Framför allt var Sten Björk (s) utsatt för en rad frågor från företagarna, eftersom han representerar de styrande socialdemokraterna. Många av frågorna rörde att så lite av den kommunala verksamheten i Trelleborg är utlagd på entreprenad.

Annons

Flera av företagarna menade i sina inlägg att det kanske inte är bra att lägga ut allt på entreprenad, men att man borde pröva en del i all fall, även i Trelleborg.

I sina svar hävdade dock Sten Björk att han inte är för att lägga ut sådant som alla medborgare har behov av på entreprenad. Han pratade bland annat om el och sophämtning, som enligt honom blivit dyrare där det lagts ut. En annan sak som flera företagare tog upp var hur kommunen bemöter företagare.

Sten Björk hävdade att nya företag behandlas på ett bra sätt av kommunen.

– Däremot kan vi nog bli bättre att värna om företagen som redan finns i kommunen, sade han självkritiskt.

Två företagare som var med på mötet på näringslivskontoret var Lina Larsson och Anette Ludvigsson från Resursbyrån, som är en sammanslutning av åtta egenföretagare på Söderslätt inom reklambranschen.

– Vi tycker att det är bra jobbat av Trelleborgs företagarklubb att ordna detta, säger de.

De båda menar att de upplever att det finns en positiv anda i Trelleborg just nu. – Kommunen utvecklas och växer, säger de. Och det känns bra.

Däremot tycker de, som det verkar i likhet med de flesta företagarna, att kommunen kunde öppna upp för en del privata initiativ inom den traditionellt kommunala verksamheten.

– Man borde vara mer öppen för alla möjligheter. Trelleborg kan bli ett mellanting, det behöver inte vara antingen eller, säger Lina Larsson och Anette Ludvigsson.

Lasse Bryggare

Annons

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons