Annons

Politiker smutskastade TFF:s marknadschef

En arg Mats Svensson (KD) skrev nedsättande om TFF:s marknadschef Peter Kronström på Facebook: ”TFF får vi hoppas klarar sig trots en övervintrad hippie som kanslist.”
– Detta är inget jag ställer mig bakom, säger Jan Jönsson, ordförande i Kristdemokraterna i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2014
Mats Svensson.
Mats Svensson.Foto: 
Foto: 

Enligt fritidsnämndens ordförande Mats Svensson var det en status TFF:s marknadschef Peter Kronström skrev på Facebook som fick honom att bli upprörd.

– Det var väldigt elakt skrivet och inte bara om mig utan även om Alf (Svensson, red anm), säger han.

Annons

Detta fick honom att på tisdagen skriva nedsättande om TFF och Peter Kronström på sin Facebookvägg.

– Det var dumt gjort och jag tog bort det sedan. Jag lade ut detta på kvällen men tog bort det på morgonen. Det var onödigt och något jag gjorde i affekt. Jag menade inget illa mot TFF utan enbart mot Peter Kronström, säger Mats Svensson.

Peter Kronström anser inte att det är någon skillnad om man tar bort något elakt man skrivit eller låter det stå kvar.

– Nej, det är fortfarande lika illa. Det har ju blivit skrivet och en massa folk har sett det, då spelar det ingen roll om man tar bort det sen. Vad ger honom rätten att ge igen? Han är politiker medan jag är en privatperson, menar han.

Kristdemokraternas ordförande i Trelleborg, Jan Jönsson, tycker det var onödigt av Mats Svensson att skriva som han gjorde.

– Som politiker ska man tåla en frostnatt. Man behöver inte svara på allt. Detta är inget jag ställer mig bakom, säger han.

Vad säger du om att fritidsnämndens ordförande skriver så r ? Är det extra allvarligt?

– Det tycker jag nog inte. Det är olämpligt men sedan kan man förstå att man reagerar på vad Peter Kronström skrev också. Förbannad kanske man ska få bli ändå, säger Jan Jönsson.

TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall skrev under onsdagen till kommundirektör Jonas Rosenkvist för att få honom att agera.

”Jag vill att du som ansvarig för verksamheten pratar med berörda person, då detta inte är acceptabelt och framför allt inte utifrån sitt ansvar som ordförande i fritidsnämnden.” skrev Mattias Kronvall.

Jonas Rosenkvist väljer dock att inte kommentera händelsen eftersom nämndsordförande inte är anställda av kommunen.

Tor Gasslander
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons