Annons

Politiker ska snart bli papperslösa

Trelleborg • Publicerad 10 december 2012
Foto: Aas, Erlend

Trelleborgs politiker ska inte längre släpa runt på tjocka buntar av papper. Istället ska de bara behöva bära på en läsplatta som ska rymma alla protokoll, möteshandlingar och andra dokument de behöver.

– Meningen är att få bort papperet från det politiska arbetet i så stor utsträckning som möjligt, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg

Annons

Förändringen är tänkt att genomföras under 2013 och syftet är dels att spara miljön, men även att spara pengar för kommunen.

Utskicket till ett enda sammanträde kan kosta upp mot 30 000 kronor och då är ändå inte arbetstiden med att kopiera med i beräkningen.

På sitt senaste sammanträde fattade kommunstyrelsen i Trelleborg beslut om vilka regler som ska gälla för hur läsplattorna användas. Det handlar bland annat om att läsplattan är ett arbetsredskap för det politiska uppdraget och att den ska lämnas tillbaka när uppdraget slutar.

– En annan fördel är också att alla politiker får en kommunal e-postadress som det går att nå honom eller henne med, säger Ulf Bingsgård.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons