Annons

Politiker pressas i miljöfrågor

Bryr sig politikerna i Vellinge om miljöfrågor? Det har naturföreningen FNF tagit reda på. "Jag är besviken på att alla tillfrågade partier inte svarade", säger Lars A Samuelson.
Trelleborg • Publicerad 31 augusti 2006

Av de sju politiska partier som finns respresenterade i Vellinge kommunfullmäktige svarade fem på de enkätfrågor som ställdes av FNF, Falsterbonäsets naturvårdsförening.

Svaren kom från moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna, miljöpartiet och pensionärspartiet.

Annons

Varken socialdemokraterna eller centern svarade på frågorna som kretsar kring alltifrån idén om en nationalstadspark på Falsterbohalvön till att öppna ett naturinformationscenter, ett så kallat Naturum på Ljungen.

– Tråkigt att centern och socialdemokraterna inte ens svarade. Vi har påmint de båda partierna, fortsätter Lars A Samuelson.

– Glädjande är att det finns ett så stort stöd för ett Naturum och att tjänstemännen på kommunen redan är igång med ett planförslag om hur det ska utformas, fortsätter Lars A Samuelson.

Samtidigt är han besviken över att intresset för en nationalstadspark är så svagt hos dem som svarat.

Förra året lanserade Falsterbo naturvårdsförening förslaget att göra hela Falsterbonäset till en nationalstadspark.

Bara spi och mp stödjer den tanken.

Kristdemokraterna har inte tagit ställning i frågan.

Folkpartiet som ratar nationalstadsidén, föredrar att stödja förslaget om att göra Knävången och Storevång till ett kommunalt reservat.

– Nästan alla svar som vi fick in var väntade, säger Lars A Samuelson, som hoppas att föreningens spörsmål kan föra in ett starkare miljömedvetande på den politiska agendan inför valet.

på torsdagskvällen arrangerade FNF en utfrågning med fokus på natur där flera av de tillfrågade partierna medverkade. Politikerna grillades av FNF på Bäckagården.

Annons

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons