Politiker oeniga om skolkritik
Jag upplever nämnden som oerhört passiv, säger Margaretha Svenning(kd) efter gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde under gårdagen.
– Lisbeth Netteberg verkade helt främmande inför anklagelserna gentemot henne om bland annat repressalier mot de lärare som framfört sin kritik. Hon sade dessutom att de lärare som uttalat sig i media var lätta att identifiera. Bara det låter ju som ett hot, säger en upprörd Margaretha Svenning.
– När jag ville ta upp ämnet till debatt under mötet så blev jag avbruten och tystad av ordförande Staffan Cederö. Efteråt bjöds det på mat och dryck men jag var alldeles för arg för att kunna äta något och lämnade i stället lokalen. Staffan Cederö (m) känner inte igen sig i beskrivningen av hur mötet gick till.
– Jag har inte avbrutit Margaretha Svenning men det är min uppgift som ordförande att se till att vi håller oss till dagordningen. I början av sammanträdet frågade jag alla närvarande om det var någon som hade något att ta upp under punkten övrigt. De ska i så fall anmäla det till mig och det var det ingen som gjorde. Margaretha Svenning valde i stället att ta upp frågan när vi diskuterade ekonomi, säger Staffan Cederö.
Han säger sig ha fullt förtroende för Lisbeth Netteberg.
– Att det skulle förekomma repressalier är rent struntprat. Jag kan förstå att man känner sig orolig för att prata med chefen. Vem gör inte det? Det är väl fullt naturligt. Men jag önskar verkligen att de som har något att säga kliver fram i ljuset. Att skicka anonyma insändare till tidningar är osportsligt. Vi är öppna för kritik,säger Staffan Cederö till TA.
Therese Löfstrand