Annons

Politiker och föreningar ska mötas i badhusfråga

I tre år har frågan om badhusets drift diskuterats. En lösning kan vara nära när politikerna och simklubbarna nu bildar en badhusgrupp.
Trelleborg • Publicerad 21 december 2011
Foto: Oskar Annermarken

– Det viktigaste är att simklubbarna känner sig bekväma med den lösning vi kommer fram till, säger Mats Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden.

På senaste mötet bestämde ledamöterna i nämnden att fyra politiker tillsammans med förvaltningschefen Jörgen Flink och representanter från kommunens tre simklubbar ska diskutera driftsfrågan i en badhusgrupp. Enligt Mats Svensson finns fortfarande tre huvudspår: föreningsdrift, att lägga ut verksamheten på entreprenad eller att fortsätta i kommunal regi.

Annons

Någon tidsplan för när gruppen ska ha kommit fram till ett underlag för beslut vill Mats Svensson, som själv kommer att ingå i gruppen, inte nämna.

– Men det skulle förvåna mig om vi inte blir klara under våren.

Tidigare har frågan utretts på förvaltningsnivå. Anledningen till att man skapat gruppen är att Mats Svensson vill skapa en bred enighet i frågan redan från början.

– Frågan kommer att komma upp i kommunfullmäktige så småningom och det får inte bli partipolitik av det hela, säger han.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons