Annons

Politiker möttes av visselkonsert

När politikerna i Vellinges M-nämnd kom för att titta på "Bryggan" - en tillbyggnad för vuxenundervisningen i Vellinge - möttes de av en öronpinande visselkonsert.
Trelleborg • Publicerad 23 mars 2004
Foto: 

Det var fackförbundet Kommunal som protesterade mot planerna på privatiseringar inom äldrevården i Vellinge. - Det finns planer på att privatisera Almgårdens seniorboende och hemtjänsten där samt Månstorpshemmet med hemtjänst, säger Barbro Camper, ordförande i Kommunals sektion 23 i Vellinge. Det var sammanlagt ett 100-tal kommunalare, boende på servicehem i Vellinge och andra vellingebor som mött upp för att demonstrera mot planerna. Att de protesterade just utanför "Bryggan" berodde på att politikerna under sammanträdet i nämnden passade på att ta en titt på nybygget. - Vi vill visa att vi inte tycker om planerna på privatisering, säger Barbro Camper. MBL-förhandlingen om förändringen slutade i oenighet och Kommunal för den nu vidare till central förhandling. Det betyder att M-nämnden inte kunde fatta något beslut om saken på sitt sammanträde i går. Enligt Barbro Camper berörs ungefär ett 100-tal anställda av planerna på privatisering. - Dagens visselkonsert förde väl inte till så mycket nytt i sakfrågan, säger Lars-Ingvar Ljungman, ordförande i M-nämnden. Vi har goda erfarenheter av entreprenad i Vellinge kommun och protesterna fick oss inte att ändra planerna. Det var i samband med att M-nämndens ledning diskuterade en översyn av hemtjänstområdena som planerna på att privatisera både hemtjänsten och personalen på Almgården och Månstorpshemmet väcktes. I Vellinge finns redan ett privatiserat äldreboende, Eskilsgården. Dessutom finns ett kommunalt drivet servicehus och hemtjänstområde i Höllviken, Postgården.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons