Annons

Politiker i bråk om badets nya placering

Det råder djup oenighet bland ledande politiker om lämpligheten att lägga ett utomhusbad på Anderlövs Boiks naturgräsplan.
Trelleborg • Publicerad 12 april 2014
Foto: 

Servicenämndens ordförande Gunnar Grafström (M) tycker det är en utmärkt idé medan fritidsnämndens ordförande Mats Svensson tycker tvärtom.

Som TA berättade i gårdagens tidning vill servicenämnden bygga ett bad på naturgräsplanens norra del och göra om den södra delen till en sjumannaplan. Tanken från början var att lägga bassängen söder om konstgräsplanen, men det blir för dyrt, enligt förvaltningen. De nya planerna upprör folk i bollklubben som menar att det kommer att skada klubbens verksamhet.

Annons

Gunnar Grafström är förvånad över den hårda kritik som riktades mot förslaget på ett möte på Gröningen på torsdagen.

– Här får man ett efterlängtat bad för en rasande massa pengar men vill hellre ha en hel fotbollsplan, säger Gunnar Grafström som menar att det finns många positiva saker med ett bad på den platsen.

– Det är trevligt att det ligger nära skolan. Och så är ett bad fint att se på. Bollklubben har ju redan konstgräsplanen, där är tanken att vi ska sätta en friggebod som de kan ha som en liten klubblokal. Med ett bad kan klubben också få mer intäkter i sin kiosk och möjlighet att bada efter träningen, säger Gunnar Grafström.

På mötet uttalade sig fritidsnämndens ordförande Mats Svensson negativt om planerna på att ta en halv fotbollsplan i anspråk för en badanläggning. Det förvånar Gunnar Grafström.

– Vid ett möte som vi hade förra torsdagen tyckte Mats Svensson att det var ett bra förslag och nu säger han att det är ett dåligt förslag. Det har tydligen runnit mycket vatten under broarna på en vecka, säger Gunnar Grafström.

Mats Svensson tillbakavisar Gunnar Grafströms uppgifter.

– Jag sa bara att det var en bra ritning. Men jag sa också att man måste prata med Boik och Anderslövsborna innan man går vidare, det var jag väldigt noga med. Och när nu bollklubben är så negativ så står varken jag eller fritidsnämnden bakom förslaget. Hade klubben varit positiv så hade jag inte haft något problem med det, säger Mats Svensson.

På mötet uttalades misstanken att kommunens nya förslag till placering bara är ett sätt att slippa bygga ett bad. Man föreslår en placering som visar sig vara omöjlig att genomföra för att ha en ursäkt att lägga ner planerna. Det tillbakavisas av kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

– Det är bara trams. Vi har sagt att badet ska byggas och det är bara löjligt att man drar upp den typen av vilseledande argument. Vi går inte fram med ett sådant här ärende i syfte att inte fullfölja det. Badet ska byggas, säger Ulf Bingsgård som dock inte vill ha någon åsikt om det nya förslaget till placering.

– Jag har bara läst om det i tidningen och vill sätta mig in i det lite mer, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons