Annons

Politiker ändrar sig om förskolepaviljong

I mars skulle en paviljong placeras på grönytan vid Granlunda förskola. Planer som väckt protester bland föräldrarna. Nu väljer kommunen en annan placering. "Jag tror att politikerna har lyssnat på oss", säger föräldern Katarina Leo.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2011
En paviljong på Granlunda ska ta emot två nya avdelningar och 40 förskolebarn. Men efter protester får paviljongen en ny placering.
En paviljong på Granlunda ska ta emot två nya avdelningar och 40 förskolebarn. Men efter protester får paviljongen en ny placering.Foto: 

TRELLEBORG. Det var på onsdagen som samhällsbyggnadsnämnden beslutade att paviljongen ska placeras i sydöstra hörnet på Granlunda förskola. Därmed skrotas bildningsnämndens ursprungliga plan, som innebar att paviljongen skulle stå på en grönyta vid förskolan.

Katarina Leo var av föräldrarna som skrev under en protestlista mot bildningsnämndens beslut.

Annons

– Om nu paviljongen måste stå där så är denna placeringen absolut bättre än den man tänkt sig från början. Nu blir ju grönytan kvar och barnen kan leka fritt där, säger hon.

Varför tror du att politikerna har ändat sig?

– Jag hoppas och tror att de har lyssnat på oss. Först fattade de kanske beslut utifrån var det var smidigast att ställa paviljongen med tanke på avlopp och så. Och det är ju viktigt. Men vi föräldrar tänkte mer på barnens miljö, säger Katarina Leo.

Paviljongen står idag i Skegrie men ska rymma två avdelningar och ett fyrtiotal barn när den kommer på plats vid Granlunda förskola.

– Det är ingen ultimat lösning även om detta är en svår fråga. Det blir fler barn på förskolan och det ökar trafiken utanför när föräldrar ska hämta och lämna, säger Katarina Leo.

Hon tycker istället att den bästa lösningen hade varit att bygga en helt ny förskola centralt i Trelleborg.

– Det är ingen enkel matematik. Men har man en bättre framförhållning så slipper man tillfälliga lösningar som kostar mycket pengar i längden, säger Katarina Leo.

Patrik Holmberg (C) är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

– Vi i nämnden var helt eniga om detta. Två träd måste huggas ner på Granlunda men vi ska plantera nya för att kompensera. Detta var bästa beslutet för barnens del och vi jobbar för att komma ifrån paviljonger, säger han.

Henrietta Johansson
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons