Annons

Polisrättegång skjuts upp

Rättegången mot polismannen, som står åtalad vid Trelleborgs tingsrätt för misshandel, är uppskjuten till den 28 augusti.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2003

En av männen som ska ha misshandlats dök inte upp vid fredagens förhandlingar. Allehanda har tidigare skrivit om åtalet som vid fällande dom kan leda till att polisen i fråga blir avskedad. Rikspolisstyrelsen menar att om polismannen döms för normalgraden av misshandel, utan förmildrande omständigheter, lever han inte längre upp till de krav som måste ställas på en polis. Polisen ska enligt åklagaren ska ha misshandlat två män i samband med deras gripande i ett samhälle i sydvästra Skåne. En av männen ska ha blivit slagen två gånger med ett handfängsel över höger hand. Den andre ska ha fått två knytnävslag i ansiktet.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons