Annons

Polisprojekt ska öka tryggheten

Ökad synlighet och lägre tolerans mot brott. Så ska polisen under sommaren försöka öka tryggheten och förbättra förtroendet från allmänheten.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2005

Många känner sig otrygga i Trelleborg. Samtidigt är förtroendet för stadens poliser lågt. Det visade den senaste medborgarundersökningen som gjordes i Trelleborg. För att öka tryggheten och skapa högre förtroende satsar nu polisen på att vara mer synliga och minska brotten i centrum och på Fagerängen.

På fredag går startskottet för projektet.

Annons

– Vi har valt två områden. Dels centrala Trelleborg med begränsning vid Allén, Valldammsgatan, Strandgatan och Kontinentgatan, och dels Fagerängsområdet, säger Iréne Persson, yttre befäl hos Trelleborgspolisen.

Enligt henne har man två mål med projektet. För det första att öka tryggheten för medborgarna och för det andra att allmänhetens inställning till polisens arbete i Trelleborg ska förbättras.

– Tittar man på medborgarundersökningen så ligger Trelleborg lite över det normala i allt. Mest frapperande är att allmänhetens inställning till polisen är väldigt låg och att många kände sig otrygga, säger Iréne Persson.

Jämför man den upplevda otryggheten med brottsstatistiken stämmer inte siffrorna överens.

– Trelleborgarna är ovanligt otrygga, menar Iréne Persson.

Under de kommande två månaderna är tanken att poliserna som arbetar i yttre tjänst ska prioritera att vara synliga i de båda utvalda områdena så fort de har möjlighet.

– Vi ska ha en ytterst låg tolerans mot brott. Vi ska omhänderta personer som är berusade i Stadsparken, vi ska rapportera och ha trafikkontroller, säger Iréne Persson.

Dessutom ska man samarbeta med både rytteriet, trafiksektionen och piketenheten i Malmö.

– De kommer att hjälpa oss vid vissa tillfällen, säger Iréne Persson.

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_ON$TRELLEBORG$LOC_OFF$Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons