Annons

Polisnärvaro har minskat buslivet

Buslivet på Entrés parkering eskalerade i början av sommaren. Men nu tycker polisen att situationen är under kontroll och får medhåll av butikspersonalen.
Trelleborg • Publicerad 23 augusti 2013
Butiksföreståndaren Mathias Herrström tycker att buslivet vid Entrés parkering har lugnat ner sig.
Butiksföreståndaren Mathias Herrström tycker att buslivet vid Entrés parkering har lugnat ner sig.Foto: Hanna F.Ellborg

– Det har varit extremt. Man tycker synd om de boende ibland, men nu verkar det ha blivit bättre, säger Mathias Herrström, föreståndare på Entré.

Problemen med högljudda ungdomar och buskörning på Entrés parkering vid Hedvägen brukar blossa upp med jämna mellanrum, särskilt under den varma årstiden. I början av juli var situation olidlig, menar flera boende i området. Det talades om ungdomar som tutade, spelade hög musik, smällde fyrverkerier, parkerade hej vilt, skräpade ner, urinerade, gjorde "burnouts" och körde på cykelbanan längs med Hedvägen.

Annons

Förutom att det var störande för de boende i området blev även Entré påverkat av buslivet.

– Vi har fått höra att det fanns folk som inte vågade gå hit och handla för att de var rädda för ungdomarna och för att bli påkörda, säger Mathias Herrström som dock menar att ungdomarnas närvaro även har varit positiv.

– Det är bra för vår säkerhet, rånrisken är mindre när det står folk utanför.

Nu har dock situationen lugnat ner sig och Mathias Herrström lovordar polisens insats.

– Polisen har varit här mycket, och bara deras närvaro har gjort att det har lugnat ner sig.

Mats Hammar på Trelleborgspolisen är inne på samma linje. Han menar att polisen gjort stora ansträngningar för att minska buset på parkeringen och att detta har gett gott resultat. Nyckeln till framgång är ökad närvaro.

– Vi har lagt en hel del tid däruppe. Vi har rapporterat hastighetsöverträdelser, utfärdat parkeringsböter och egentligen bara visat oss. Vi har gett oss sjutton på att vara väldigt aktiva, och vår personal har varit mycket engagerad i det, säger Mats Hammar.

När TA besöker Entré så träffar vi stamkunden Thomas Greko som kopplar av på en bänk utanför med en kopp kaffe. Han bor alldeles intill parkeringen och tycker att det är ganska lugnt just nu. Fast visst låter det en del ibland.

– Man får förstå ungdomarna också. Det är för lite för dem att göra nuförtiden. Det är något för kommunen att tänka på, säger han.

Martin Falkenby
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons