Annons

Polisman fick föras till sjukhus

En trafikolycka inträffade vid 15-tiden på måndagseftermiddagen på kustvägen i Abbekås, vid korsningen Kalmarvägen.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2011

En polisbil och en polismotorcykel var på väg till Trelleborg när olyckan var framme. Polismotorcykeln körde bakom polisbilen när en bilist som skulle svänga släppte fram polisbilen innan denne svängde vänster.

– Bilisten ser inte motorcykeln och de kolliderar. Motorcykeln träffade höger sida av personbilen, säger Ewa-Gun Westford, informatör hos polisen i Södra Skåne.

Annons

Polismannen är 26 år och tjänstgör i Trelleborg. Han fick föras till sjukhuset i Malmö med lårbensfraktur, handledsfraktur och hjärnskakning. Han var medvetslös vid olyckstillfället men var vid medvetande när han fördes till sjukhus. Han opererades under kvällen.

Personen som körde bilen uppges ha fått chockskador av händelsen.

Polisen utreder omständigheterna kring olyckan, vilket man måste göra när en polisman är inblandad. Bland annat hör man med poliserna som åkte i polisbilen.

Mikael Hallqvist
Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons