Annons

Polisman åtalad för misshandel

En polisman har åtalats i Trelleborgs tingsrätt, misstänkt för misshandel av två yngre män. Polismannen nekar till anklagelserna.
Trelleborg • Publicerad 8 april 2003

Två unga män hävdar att att den åtalade polismannen vid ett gripande utdelat ett knytnävsslag åt den ene och slagit den andre över handen med handfängsel. Det var i augusti förra året som de två männen stoppades i Höllviken av en polispatrull och ombads stiga ur bilen. Anledningen var att den åtalade polismannen sett en misstänkt bil utanför sin bostad i närområdet. Eftersom sonen nyligen blivit bestulen på sin bil, misstänkte polismannen att bilen kanske hade något med saken att göra. Far och son beslöt att undersöka saken och följde efter det misstänkta fordonet. Polismannen kontaktade samtidigt sina kollegor i tjänst för att få hjälp med att identifiera bilen. En polispatrull stannade efter en stund den misstänkta bilen och bad de unga männen att stiga ur. Därefter går versionerna i sär. Enligt de unga männen uppträdde den civilklädde polismannen aggressivt. Den ene, som kräver polismannen på ett skadestånd på 1 000 kr för kränkning, sveda och värk, uppger att han hållits fast av en uniformerad polisman medan den civilklädde polisen slagit honom med knytnäven på ena kinden. Den andre unge mannen uppger att han blivit slagen över ena handen med ett handfängsel som den anklagade polismannen fått av en kollega. Den anklagade polismannen uppger i förhören att han pratat med männen men aldrig använt våld mot dem. Varken den polispatrull som var med vid gripandet eller den patrull som anlände något senare uppger sig ha sett att den åtalade polismannen använt våld mot männen. En närboende person filmade delar av förloppet och videofilmen åberopas nu som bevismaterial.

Louise Voll Ercolino louise.voll.ercolino@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons