Annons

Polishus kan bli spökhus

Först poliserna, sedan häktet. Nu tyder mycket på att sista kvarvarande hyresgästen, Skattemyndigheten, också lämnar fastigheten på Västergatan.
Trelleborg • Publicerad 7 januari 2002

- Vi måste ompröva våra kostnader och det bud som fastighetsägaren Stenvalvet lagt är oacceptabelt, säger Karin Pettersson, sektionschef på Trelleborgskontoret.

Annons

Nuvarande hyresavtal går ut till sommaren och det finns flera skäl för Skattemyndigheten att inte skriva nytt avtal.

- Vi har en konstig situation med miljön i lokalerna. Även om vi inte har några sjukskrivningar på grund av arbetsmiljön, så finns symptom bland personalen. Självklart är det oroande, det som hänt poliserna och häktespersonalen. Vi har ju själva levt med både symptom och saneringar av våra lokaler, säger Karin Pettersson.

Ett annat skäl att flytta är att lokalerna är för stora.

Det tredje skälet är hyresnivån.

Det innebär att Skattemyndigheten redan ser sig om efter alternativa lokaler.

Ett fjärde skäl är att Kronofogdemyndigheten och Skattemyndigheten ska samlokaliseras.

- Vi kan göra besparingar genom att utnyttja gemensamhets- och vaktmästarlokaler och liknande. Våra arbetsuppgifter är kopplade till varandra och även kunderna vinner på att vi är i samma hus, säger Sven-Gunnar Jonsson, administrativ chef på Kronofogdemyndigheten.

Om ett halvår går även Skattemyndighetens hyreskontrakt ut och nu söker de gemensamt nya lokaler.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons